Högsta sparräntan

Här hittar du information om den högsta sparräntan på den svenska marknaden för sparkonton. När man letar efter hög sparränta på sparkonton ska man skilja mellan sparkonton med insättningsgaranti och övriga sparkonton. Skillnaden är att om du har pengar insatta på ett sparkonto med insättningsgaranti är dina pengar säkra även om banken eller kreditinstitutet där du har dina pengar insatta går i konkurs. Denna typ av sparkonto är bra för den som vill ha en säker avkastning hellre än allra högsta sparränta. Bra exempel på ett sådant sparkonto är Marginalens Högräntekonto, som alltid brukar ligga i topp med högsta sparränta med insättningsgaranti. 

Var hittar man högsta sparräntan?

Om man är beredd att ta lite mer risk, och i gengäld få en riktigt hög sparränta på sitt sparkono, kan man istället leta efter sparkonton utan insättningsgaranti. I och med att banker som inte har insättningsgaranti på sina sparrkonton har en nackdel jämfört med sparrkonton med insttningsgaranti måste de erbjuda en betydligt högre ränta på sina sparkonton. När man jämför sparränta ser man att dessa banker ofta har en sparränta som ligger 2-4 procentenheter högre än sparrkonton med insättningsgaranti, i alla fall när detta skrivs i juni 2012. Två av de alla bästa sparkontona utan insättningsgaranti med högsta sparräntan hittar du just nu hos dessa företag: 

4Spar.se - 6% ränta! 

Akelius Spar 

Om man är beredd att ta lite högre risk är detta den högsta sparräntan du kan få idag. Hoppas att du har fått bra information för att kunna jämföra sparkonton och hitta den högsta sparräntan som är bäst just för dig.